Home > HR Ketel

HR Ketel

Een HR ketel is een energiezuinige ketel en vandaar zeer geliefd in Nederland. Verwarming Garant zet de voordelen van een HR ketel graag voor u op een rijtje.

Hoog Rendement ketel

In feite is een HR ketel een CV ketel met hoog rendement (hr). De aanduiding rendement staat voor de hoeveelheid gas die wordt omgezet in warmte. Het voordeel van een HR ketel is dat uw gasverbruik lager ligt dan met een normale CV ketel. Een HR ketel kan een rendement behalen van meer dan 100%. Dit wordt veroorzaakt doordat de waterdamp die ontstaat bij de verbranding direct wordt omgezet in warmte. Alle HR ketels hebben een keurmerk, het Gaskeurmerk Hoog Rendement. Hoe hoger de klasse, des te zuiniger de ketel is. Een HR 107 label mag gevoerd worden wanneer het rendement minimaal 107% is, bij HR 104 is dat 104% of hoger, enzovoorts.

Bespaar op uw rekening

Zoals aangegeven is het rendement van een HR ketel een stuk hoger, waardoor u bespaart op de stookkosten als u uw oude ketel laat vervangen. Een gemiddeld gezin met een verbruik van 1600m3 bespaart ongeveer €250,- op jaarbasis. Met een VR ketel kan ongeveer €180,- worden bespaard.

De aanschaf van een HR ketel

Een CV ketel gaat gemiddeld 12 jaar mee. Als u uw huidige ketel vervangt door een HR ketel, dan heeft u deze na een aantal jaren alweer terugverdiend. Daarnaast ontziet u ook nog eens het milieu. Dat is dus twee vliegen in één klap!

Vergelijk verschillende ketels

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Verwarming Garant geeft u graag advies over de verschillende ketels, installatie, onderhoud en de daarbij behorende kosten. Neem direct contact op via 085 4320000 of vul geheel vrijblijvend het onderstaande offerteformulier in. Wij zijn u graag van dienst!