Home > Muurverwarming

Muurverwarming

Muurverwarming is een vorm van verwarming die al jaren lang wordt gebruikt. Het wordt vaak aangeboden tijdens de renovatie van een woning of wanneer er nieuwbouw wordt gebouwd. Bij muurverwarming worden de muren verwarmd en die geven vervolgens warmte af aan verschillende ruimtes in de woning. Het gebruik van muurverwarming kan voor een comfortabeler leefklimaat zorgen in bijvoorbeeld woon- en eetkamers, studeer- en werkkamers.

Technologische ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen zorgen voor veel vooruitgang op het gebied van de ontwikkeling van muurverwarming. Muren in een woning kunnen hierdoor worden verwarmd door elektrische muurelementen. Deze elementen worden in de muur geplaatst en vervolgens opgewarmd om de kamers in de woning op te warmen. Het is belangrijk om rekening te houden met de veiligheidseisen en de isolatie van de woning. Naast muurverwarming worden er vaak nog wel extra radiatoren geplaatst in een woning. Dit is vooral aangenaam tijdens een koude winter.

De installatie van muurverwarming

Bij het plaatsen van muurverwarming worden en verwarmingsbuizen aangebracht op de muur. Na de installatie zal hier verwarmd water doorheen lopen. Na het aanbrengen van de verwarmingsbuizen wordt de muur afgewerkt met een stucproduct. Het stucproduct slaat de warmte op en geeft deze warmte geleidelijk af aan de ruimte.

Waarom overgaan op muurverwarming?

De voordelen van muurverwarming op een rijtje:
– De stralingswarmte wordt gelijkmatig afgegeven en is afkomstig van een groot oppervlak, hierdoor is de luchtbeweging in de ruimte laag en zo ook de stofcirculatie.
– Doordat deze verwarming op een groot oppervlak gelijkmatig is aangebracht is de temperatuur verdeling ook gelijkmatig.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan contact met ons op via 085 4320000 of vraag direct uw vrijblijvende offerte aan!