Home > Verlaagde BTW

Profiteer van het verlaagde BTW percentage!

Bent u niet tevreden over de verwarming in uw woning of appartement? Of wilt u meer weten over het laten installeren van een nieuwe verwarming? Dan had u geen beter moment kunnen uitkiezen! Per 1 maart 2013 geldt namelijk de 6% BTW regeling.

Wat houdt de tijdelijke 6% BTW regeling in?

Om de bouwsector en woningmarkt een boost te geven is er per 1 maart 2013 een tijdelijke BTW verlaging vastgesteld van 21% naar 6% BTW. Deze verlaging loopt tot 1 januari 2015 en heeft alleen betrekking op arbeid en niet op materialen. Tevens geldt de verlaging alleen bij woningen die ouder zijn dan twee jaar en heeft het uitsluitend betrekking op renovatie- en onderhoudswerkzaamheden. De installatie van een nieuwe verwarming en onderhoud van de installatie valt hier ook onder. Aarzel dus niet langer en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Voorwaarden

– Het moment van de afronding van de werkzaamheden is bepalend voor het BTW tarief. Valt het moment van afronding tussen 1 maart 2013 en 1 januari 2015, dan geldt 6% BTW.
– De verlaging geldt alleen voor arbeid en niet voor materialen; voor de aanschaf van de verwarming geldt dus gewoon de 21% BTW regeling, maar over het aantal arbeidsuren voor de installatie, maar ook voor onderhoud, betaalt u in deze periode slechts 6% BTW.

Onderhouden van uw installatie

Nog geen onderhoudscontract afgesloten voor uw verwarmingsinstallatie? Dan is dit het moment om dit te regelen. Het is belangrijk om uw verwarmingsinstallatie regelmatig van onderhoud te voorzien en goed te laten afstellen. Als uw installatie goed is afgesteld levert dit namelijk verschillende voordelen op. Het vergroot de veiligheid en comfort in uw woning en het voorkomt ook hoge energierekeningen.