Home > Wanneer moet u uw radiatoren ontluchten?

Wanneer moet u uw radiatoren ontluchten?

Radiator ontluchten

Als u geluiden hoort in uw radiatoren, dan kan dat betekenen dat er lucht in zit. Het is heel makkelijk om dit te ontluchten middels een ontluchtingssleuteltje. Goed om te onthouden, begin altijd op het laagste punt in huis. Lucht heeft de eigenschap om omhoog te kruipen en anders kan het zijn dat u dus niet alle lucht eruit krijgt.

Wanneer u een nieuwe ketel heeft, dan is zelf ontluchten vaak niet nodig. Nieuwe ketels hebben automatisch ontluchters, waardoor dit jaarlijkse klusje vergeten kan worden.

Andere problemen

Wanneer een radiator niet volledig of helemaal niet meer warm wordt, dan is ontluchten vaak ook de oplossing. Wanneer echter na het ontluchten het probleem niet is verholpen, dan kan het ook zijn dat het kraantje van de radiator stuk is. Het testen hiervan kan door middel van het dichtdraaien van alle andere radiatoren. Mocht de betreffende radiator dan alsnog warm worden, dan ligt het aan de ketel of het leidingensysteem. Om dit probleem te verhelpen, kunt u het beste een deskundige inschakelen.

« Terug naar pagina overzicht